Nieuwe kansen

Gepubliceerd op 22 februari 2023 om 20:59

Weten jullie die blog nog van mij? Die ik geschreven heb in 2021? Versie 2.0.
Ik zou jullie toen meenemen in mijn Mama reis van 2021. Ik had daar mijn gewicht gedeeld en verteld dat ik graag zou willen afvallen en een betere versie van mijzelf wou gaan worden. Nou die versie 2.0 is inmiddels 3.0 geworden, want we zitten alweer in het jaar 2023. Say What!??

 

In de tussentijd is er heel wat gebeurd. In het jaar 2021 is in Juni mijn moeder, na een lange tijd op het ic gelegen te hebben, overleden. Hierdoor is mijn Mama reis ook niet echt verder gegaan. Ik had alles even on hold gezet, betreft die 2.0 versie van mijzelf. Ik maakte mij iets minder druk om mijn gewicht, mijn lichaam en dat ene vet rolletje te veel hier en daar. Ik moest mij echt meer focussen op mijn geestelijke gezondheid. Dat rouwen en de fases die daarbij horen, ik vond het maar niks. Ik probeerde zoveel mogelijk door te gaan, om zo min mogelijk te hoeven voelen. Eigenlijk iets wat ik altijd al deed. Hup  schouders eronder en door. Ook een ding wat mijn moeder altijd deed, altijd maar door gaan. En ze zou ook willen dat ik gewoon door ga, want ik heb nog een heel leven voor mij, met mijn gezin, familie en lieve vrienden om mij heen. 

      Schouders eronder en door

Maar we gaan dus nu door naar versie 3.0. Deze versie vind haar vetrolletjes hier en daar iets minder erg, doet aan wat zij leuk vind ook al is het soms een beetje overdressed. De versie 2.0 had aangegeven dat zij zich zou inschreven voor Floatfit Yoga, been there done that! Was toch niet zo een perfect fit voor mij als dat ik dacht. Het was fijn om totaal iets anders te doen dan anders. Dat je ook echt je best moest doen, dat je bepaalde spiergroepen, waarvan je dacht dat die niet bestonden ineens moest gaan  gebruiken. Het was niet mijn perfect match door de tijden. Als je al een hele dag erop had zitten, de meiden naar bed had gebracht, moest je jezelf daarna nog naar het zwembad zien te slepen om dan zware oefeningen in het water te gaan doen. Vond ik niet zo handig en voelde niet meer fijn. 
Wat ik wel fijn vond dat waren de Yoga oefeningen die werden gedaan tussen de zware oefeningen door. Dus ik dacht waarom ga je niet alleen Yoga doen? Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Want ik vind het best weer een stap om te maken om weer in je eentje iets te gaan doen wat helemaal niet bekend is. 
Maar de versie 3.0 heeft het toch gedaan. Nadat ik een retreat had bijgewoond, ook iets wat totaal buiten mijn comfortzone ligt, had ik de stap genomen. Ik contacten een Yoga school hier in Purmerend om te vragen wat voor een Yoga stijl nou het beste bij mij zou passen.  

Zij raadde mij aan om een proefles te komen volgen voor zowel Yin Yoga als Hatha Yoga.  Na de proeflessen kwam ik erachter dat de Hatha Yoga het beste bij mij paste. 
Nu ga ik elke woensdag ochtend nadat ik de meiden naar school heb gebracht 1,5 uur naar Yoga. Ik had dit echt veel eerder moeten doen. 

We gaan dus opnieuw beginnen met de reis. Alleen dit wordt een beetje een andere reis, nu ligt de focussen meer op de geestelijke gezondheid, dan komt vanzelf ook weer de lichamelijke gezondheid goed. Nu hebben we dan maar een vetrolletje hier en daar meer en een extra kin, hahahaha. Ik heb nog een heel jaar om die vetrolletjes wat minder te krijgen. 


                                                            Liefs,

Cherrys

Reactie plaatsen

Reacties

Chrissy
een jaar geleden

Heel trots op jou!! Mooi om te lezen dat iets vervelends en iets negatiefs…. Iets heeft omgezet in iets positiefs ♥️ nieuwe wegen in slaan zijn altijd spannend maar jij bent er aan begonnen wie had dat gedacht?! Ga zo verder xxx

Maak jouw eigen website met JouwWeb