Van MAMA naar Zombie

Gepubliceerd op 18 december 2020 om 12:04

Slaap ik wil slaaaaaaaap.
Ken je dat gevoel?

Niet doorslapen
Mijn jongste dochter is nooit een goede slaper geweest en nog steeds niet. Ze is inmiddels 3,5 jaar en ik heb dus al bijna 3,5 jaar geen normale nacht kunnen doorslapen. Oké zo nu en dan als de meiden uit logeren zijn dan kan ik eindelijk eens een nacht normaal doorslapen.

Van laten huilen, tot etherische oliën, tot nachtlampjes. Maar het doorslapen wilt maar niet lukken.
Waar ze wel heel graag slaapt en meestal goed doorslaapt is bij ons in bed.
Als ze dan rond 3.00 uur ’s nachts wakker wordt heeft deze mama echt geen zin meer om naast haar bed te gaan zitten op die koude vloer en haar gerust te stellen. Dan neemt deze mama haar gewoon mee naar bed, want heee ook ik heb slaap nodig, al helemaal na deze 3,5 jaar.

Zombie mama
Ik merk dat ik nu echt op begin te raken. Ben langzaam aan het veranderen in een zombie. Of eigenlijk ook een robot. Alles gaat op de automatische piloot.
Opstaan, aankleden, klaar maken en veel heel veel koffie. Dat is echt mijn mama brandstof, anders komt deze mama echt niet meer vooruit hoor.

Wat nu ook niet echt mee helpt is de tijden waarin wij ons nu verkeren. Ik werk nu al bijna een jaar vanuit huis, zo nu en dan moesten we dan wel een dag op kantoor komen, maar ook daar waren er weer regels waar je aan moest houden. De regels worden steeds strenger of gekker en de leuke uitjes, spontane dingen kunnen wij steeds minder doen. Voor mij voelt het echt alsof we beperkt worden in ons doen en laten. De muren komen dan ook wel eens op mij af hier in huis.
Even de tijd op op te laden is er niet en dat merk ik nu aan alles. Mijn huid wordt slechter, krijg weer last van acne en rosacea. Ga op zoek naar slecht eten of snaai, omdat het even snel en makkelijk is.

Masker opzetten
Ondanks dat ik dus zo moe ben, mijn huid steeds slechter word, is daar mijn fantastische make-up, mijn masker.
Niemand die het ziet, niemand die het merkt. Naja aan mijn humeur merken ze het wel hier thuis hoor, ben soms echt niet te genieten, al zeg ik het zelf. En dan zijn die rot hormonen ook nog eens zo uit balans. Dat alles is niet echt een perfecte combinatie.

Laten we er dan voor zorgen dat 2021 een beter jaar gaat worden. Een jaar van meer
slaap (let’s hope so) , een mooie huid, gezond eten en geen zombie mama meer.


      Heel veel liefs,       Cherrys

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.