TIME for Magic!

Gepubliceerd op 19 augustus 2021 om 21:06

Ons avontuur in Disneyland Paris


Avontuur in Disney
En of het een avontuur was deze reis. Door de aangescherpte maatregelen zowel hier in Nederland als in Frankrijk, was het een heel gepuzzel hoe, wanneer en waar je je nou moest laten testen. Want ja wij zijn niet gevaccineerd en moet je dus een negatieve test aan kunnen tonen om Frankrijk en Disneyland Paris binnen te kunnen komen. Maar toen eenmaal de negatieve test binnen was, konden wij opgelucht adem halen en ons avontuur gaan beginnen.


Wij waren de gelukkige geluksvogels die voor Mamaplaats deze magische reis mochten gaan maken als testgezin. Nou blijer kon je ons en vooral mij als GROOT Disney fan niet maken.
2 maanden geleden ben ik zoals jullie weten, mijn moeder verloren, dus wij konden wel even iets leuks gebruiken.
Even weg van huis, je gedachte op iets anders zetten, je weer een klein beetje kind voelen in Disneyland Paris.


Hotel Cheyenne
Na een lange autorit van 5,5 uur, wat de meiden overigens heel goed hadden gedaan, kwamen we eindelijk aan in het oooo zo magische Disneyland Paris.
Op het parkeer terrein van het Hotel stond een soort controle waar wij met de auto doorheen moesten om ons negatieve test te laten zien, die natuurlijk helemaal goed was.  We kregen een paars bandje om, met dat bandje kon je aantonen dat je het hotel in mocht en met het pendelbusje mee kon naar de Disneyparken.
Wij verbleven in het Disney hotel Checyenne, die helemaal in het Toystory thema is en dan vooral gericht op Woody en Jessie.  Het is net alsof je in de tijd bent terug gegaan en in het Wilde Westen zit in een Cowboy stadje.
Het inchecken ging best snel, onze kamer was nog niet klaar, maar dat hadden we wel verwacht aangezien wij lekker vroeg aan waren gekomen in Frankrijk. Wel kreeg ik alvast de magic pas mee en een plattegrond van het Hotel. Zodra de kamer klaar was zou ik een sms ontvangen met het kamernummer erop. En konden we met de magic pas de deur van ons hotelkamer openen.

 

Disneyparken
In de tussen tijd gingen wij alvast op avontuur in de Disney parken. Als eerst gingen we natuurlijk naar ‘HET Disney park’ want heeeee je moet wel als eerst de Disney toren van Doornroosje hebben gezien toch. De meiden keken hun ogen uit en je zag hun oogjes stralen. Ook vielen we meteen met onze neuzen in de boter, want bij binnenkomst kwam er een parade wagen met de Disney Prinsessen erop. Noé was helemaal door het dolle heen, want ze zag haar favo Disney prinses, Rapunzel!! Nou mooier konden wij deze magische dag niet beginnen.


Doordat ik de Disneyland App gedownload had konden we mooi alle wachttijden zien en konden we ook reserveringen maken voor het avond eten. Wij kregen als tip dat we voor het avondeten het beste in de App bij een restaurant konden reserveren om wachtrijen tegen te gaan. Zo gezegd zo gedaan. Helaas was er voor die dag niet meer veel keus omdat alles best snel vol is geboekt. Achteraf kon je dus al 2 maanden van tevoren reserveren (TIP!). Gelukkig was er nog wel plek in het restaurant van Hotel Checyenne, het hotel waar wij verbleven, meteen een reservering gemaakt voor 18.00 uur, wat ook mooi uit kwam, want in de tussentijd had ik een sms ontvangen dat ons hotelkamer klaar was.
Rond 17.00 uur keerde wij terug naar het hotel, pakte onze spullen en koffers uit de auto en settelde ons in de hotelkamer. Even snel opfrissen en hup naar het restaurant.

 
De andere twee dagen hebben wij gewoon lekker in het park zelf gegeten bij de restaurantjes die verspreid zijn over het park, ook terug te vinden in de App. Mijn tip, eet een heerlijke  hamburger bij ‘Cowboy cookout Barbecue’, echt een aanrader.  En nog een voordeel van in het Park zelf eten, je bent nog lekker in het park, want  na 19.00 uur wordt het veel rustiger in en zijn de wachttijden voor de attracties ook aanzienlijk korter. Thank me later! Hahahaha.

 

De mondkapjes waren wel een dingetje, maar dat mocht zeker de pret niet bederven. Tussendoor waren wij gewoon extra veel aan het drinken en dan mag dat mondkapje even lekker af.  Desondanks de extra maatregelen en onze pijnlijke voeten, van het vele lopen hahahahaha, hebben wij ENORM genoten van deze geweldige magische dagen in Disneyland Paris.


Wij geven deze reis zeker een dikke vette 10! Wij konden even alles los laten, nieuwe herinneringen maken en genieten met elkaar. Disneyland Paris blijft voor ons en vooral voor mij het  beste plekje op aarde. 


                  Heel veel liefs,

               Cherrys

Reactie plaatsen

Reacties

Kiki
3 jaar geleden

Wow wat een mooie vakantie. Fijn dat jullie zo genoten hebben.

Maak jouw eigen website met JouwWeb