Een maatje meer.............

Gepubliceerd op 25 mei 2022 om 16:29

Een maatje meer………..dat is niet erg!

Een vetrolletje hier, een dubbele kin daar, maar zoveel beter in mijn vel dan eerst.

Ik denk dat veel mensen niet eens weten dat ik PCOS heb. Ik vertel er eigenlijk ook niet al te veel over. Ook omdat veel mensen het niet eens kennen, en ik geen zin heb om telkens uit te leggen wat het is.

PCOS heet voluit Polycysteus Ovarium Syndroom.

Er zitten vochtblaasjes (cysten) in of op de eierstokken

Maar wat is PCOS en wat doet het met je?
PCOS heet voluit Polycysteus Ovarium Syndroom. Er zitten vochtblaasjes (cysten) in of op de eierstokken. De naam Polycysteus Ovarium Syndroom is opgebouwd uit poly wat 'veel' betekent, cyste dat 'vochtblaasje' betekent en ovarium, dat 'eierstok' betekent.

Bij PCOS heb je ook een hogere waarde van het mannelijk hormoon testosteron in je bloed. Hierdoor komen er klachten zoals; meer beharing in je gezicht, zoals op je kin en/of boven lip. Last van acne, vooral op je kin, kaaklijn en soms ook op je rug. Kale plekken op je hoofd of last van haaruitval.
Er komt dus nog zoveel meer bij kijken dan alleen de vochtblaasjes en het niet of lastig zwanger kunnen worden.
Elke dag ervaar ik wel de problemen en de klachten die bij PCOS komen kijken. Zelfs als je met klachten naar de huisarts gaat, dan schuiven ze dat ook meestal af op PCOS.

Op websites geven ze ook altijd aan dat mensen met PCOS ook overgewicht hebben, maar dat is echt iets wat niet altijd waar is. Ook mensen die een normaal gewicht hebben kunnen PCOS hebben. En ja door PCOS is het wel lastiger om gewicht te verliezen. Het kan wel, maar het vergt echt heel heel veel discipline, geduld, energie en tijd. Dat is wat ik ervan vind dan hè.

Het roer om! En dan heb ik het niet over weer bezig zijn met afvallen,

wat mag ik wel en wat mag ik niet eten.

Ik ben altijd bezig geweest met mijn gewicht, mijn uiterlijk en hoe andere over mij dachten of hoe andere mij zagen. Een vetrolletje hier of daar, daar kon ik mij echt enorm druk over maken. Maar met dat druk maken, piekeren en al die focus op afvallen, daar werd ik als persoon ook niet erg leuk door.

Het roer om! En dan heb ik het niet over weer bezig zijn met afvallen, wat mag ik wel en wat mag ik niet eten. Oooooo nee daar zitten teveel calorieën in, dat snoepje, koekje of taartje mag ik nu echt niet eten. Nee daar ben ik nu mee gestopt. Ik let er gewoon op dat ik genoeg fruit, groente en vitamines binnen krijg. Ik eet geen zuivel meer, want dat is juist niet goed voor je, vooral als je PCOS hebt. Dat werkt niet echt goed samen met je hormonen. Dus ik ben al een geruime tijd over gegaan op kokos yoghurt en kokos melk. Nou daar merk ik zeker het verschil mee hoor. Heb minder last van acne en mijn huid veel rustiger.

Wat ook heel erg heeft geholpen met mijn Self Love. Je zou het bijna niet geloven, maar dat is Instagram. Instagram laat ook heel vaak ‘the picture perfect’ zien. Maar toch zijn er ook een aantal accounts die juist het vrouwelijke lichaam laten zien zoals het is. Dat het niet erg is om een vetrol hier of daar te hebben. Dat je lichaam inderdaad veranderd na het krijgen van kinderen en dat je je daar vooral niet voor moet schamen. Kijk je moet het natuurlijk ook niet zo ver laten komen dat je serieus overgewicht gaat krijgen. Maar ik ben blij dat de maatschappij steeds meer in gaat zien dat die modellen lichamen niet voor iedereen is weg gelegd.

Carrie Bradshaw heeft weer dat fashion gevoel in mij wakker geschud.

Laatst ben ik weer begonnen met het kijken naar Sex and the City, zoals ik in mijn vorige blog ook al had aangegeven.
Ook daardoor is de inspiratie weer gaan kriebelen en lig ik zelfs ’s nachts wakker door alle ideeën die in mijn hoofd rond spoken. Carrie Bradshaw heeft weer dat fashion gevoel in mij wakker geschud. Dus doe lekker dat korte rokje aan, of dat strakke jurkje. Laat die mooie rondingen maar zien.
En ‘DRESS TO INPRESS’ Ja zelfs als je alleen naar de supermarkt gaat of je kinderen uit school gaat halen. Je mag er zijn dus laat dat zien.

Een maatje meer, dat is niet erg.


Zolang jij je maar fijn voelt, zolang jij je maar mooi voelt, zolang jij je maar sexy voelt en lekker in je vel zit.
Dan is een vetrolletje hier en daar niet erg. Als jij je zelfverzekerd voelt en dat laat zien. Dat is wat het belangrijkste is.


Ik voel mij nu goed, ik voel mij nu kalm en ik zit op dit moment heerlijk in mijn vel, ondanks dat ik op dit moment op mijn zwaarst ben dan dat ik ooit ben geweest. En de mensen om mij heen merken ook dat ik rustiger ben en beter in mijn vel zit. En dat is wat het belangrijkste is.

 

 

 

                                                    Liefs,

                       Cherrys

Reactie plaatsen

Reacties

Chrissy Peters
2 jaar geleden

Knap lieverd, dat je er nu zo in staat 💪🏻
Belangrijkste is dat jij je happy voelt 🫶🏻

Maak jouw eigen website met JouwWeb