Instagram....Mijn haat liefde verhouding

Gepubliceerd op 23 oktober 2020 om 14:48

Instagram....Haat liefde verhouding heb ik er mee.


Ik ben echt gek op Instagram, en ik geeft toe, ik kan eigenlijk bijna geen dag meer zonder. Hoe erg is het eigenlijk dat je zo gehecht kan raken een socialmedia kanaal.   


Cherriemommie

Iets langer dan een jaar geleden ben ik begonnen met cherriemommie op instagram.
Wat begon als een pagina voor de verkoop van de handgemaakte sjaals en mutsen  is het nu een pagina die laat zien wie ik ben, wie ik ben als een moeder, wie ik ben als mijzelf.

Ik merkte dat die sjaals en mutsen totaal niet goed liepen, dus heb ik het roer helemaal omgegooid. Nu heb ik leuke samenwerkingen, laat ik zien wat er dagelijks gebeurd en volg ik heel graag andere leuke mama’s op instagram.

 

De andere mama's
Door instagram heb ik dus heel veel leuke vrouwen, mama's en veel meer andere leuke mensen leren kennen.  Zonder instagram zou ik ze echt nooit hebben ontmoet. Ook al heb ik de meeste nog nooit real life gezien, je bouwt toch  een soort van een band met iedereen op. En hoe leuk is dat!
Ik merk dat ik bij veel ook gewoon even mijn ei kwijt kan, dat je veel  gemeen hebt met iemand, dat ze ook snappen dat het moederschap gewoon soms echt heel erg zwaar kan zijn en dan is zo een klaag uurtje in een DM (privé bericht) echt even fijn.
Ook is mijn zelfbeeld door instagram echt enorm gegroeid. Waar ik mij vroeger altijd druk kon maken om een kilo extra, die ene vetrol, die buik met striemen erop en het niet voldoen aan de perfecte moeder. Want zeg zou zelf perfectie bestaat niet toch!?Self love
Zoals ik al aangaf is mijn zelfbeeld echt gegroeid en dat ook mede dankzij Instagram.
Je ziet veel foto's van vrouwen voorbij komen in bijvoorbeeld lingerie of in een bikini en dan denk ik "Wow zij hebben ook geen model figuur, maar moet je eens zien hoe MOOI ze zijn. Je hoeft geen extreem platte buik te hebben, je hoeft geen modelfiguurtje te hebben om er toch zo fantastisch uit te zien.
Vroeger was ik ook altijd onzeker over mijn kleding, ik deed altijd al aan wat ik leuk vond en deed niet altijd mee aan de mode trends. Maar als ik dan op straat liep, of ging shoppen, vergeleek ik mijzelf altijd met anderen. 'Kijk haar outfit dan!  Zo leuk, terwijl ik ondertussen naar mijzelf keek in de weerspiegeling van de etalage en dacht, pfffff dit outfit zag er vanmorgen in de spiegel heel leuk uit, maar als ik nu ik zo om mij heen kijk is dit echt niets.
Ik durfde ook nooit zo goed net even iets anders te zijn, ik deed het wel, maar als ik dan 1 stap buiten de deur zette kwamen de aarzelingen naar boven. Zal ik dit wel doen, staat het wel leuk, gaan mensen mij niet raar aankijken? Dus rende ik weer naar binnen en deed toch maar niet die hoed op of toch maar niet die jas aan. We houden het gewoon lekker simpel dacht ik dan.
Maar dit is in de jaren zeker veranderd en helemaal door instagram. Nu draag ik met trots wat ik graag wil dragen en ben ik dol op al mijn hoeden, mutsen en petten en draag ze met heel veel zelfverzekerheid.

Insta moe.
Ja insta moe, het nieuwe woordje van 2020, hahahahaha.
Ondanks dat ik Instagram echt ontzettend leuk vind, ben ik er som ook wel even klaar mee hoor.
Waar ik eerst heel netjes elke dag een post plaatste, heb ik er nu ook wel eens dagen er tussen zitten dat ik zomaar 3 tot 5 dagen even niets post.  Wel maak ik dan zo tussendoor even een leuke story, maar daar blijft het dan ook bij.
Je hebt dan gewoon die dagen dat je even geen leuke content weet te verzinnen of dat je geen leuke foto’s hebt om te posten. Dus dan maar even niets.
Al dat gedoe soms om de perfecte content te verzinnen of om je feed zo mooi mogelijk te houden en dan niet te spreken over het algoritme van Instagram wat ook maar telkens lijkt te veranderen. Of wat de experts zeggen, het algoritme veranderd niet, maar de prioriteiten van de mensen veranderd. Waar ze het eerst heel erg leuk vonden om jouw te volgen en actief te reageren, doen ze dat ineens veel minder. Logisch natuurlijk als je ineens ook niet meer in hun lijst langs komt, maar dat is weer een heel ander verhaal waar ik ook wel eens moe van wordt.
Veel bedrijven waar je een samenwerking mee wilt aangaan kijken ook echt naar je engagement, dus moet je ook nog je best doen om ervoor te zorgen dat JOUW post boven andere uit steekt, dat je veel reacties ontvangt en natuurlijk de likes en de save’s.
Dat laatste is  ook echt wel eens een pijn puntje, hoe zorg ik ervoor dat mijn post meer likes, reacties en save’s krijgt? Gebruik ik wel de juiste hashtag’s, is de tekst wel goed?
Whaaaaa om soms gek van te worden, dus dan leg ik die telefoon even lekker weg. Beantwoord ik even geen DM’s (tenzij het samenwerkingen zijn) en post ik lekker helemaal niets.

                Liefs,

                            Cherrys

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.