Essentiële oliën

Gepubliceerd op 2 juni 2020 om 13:45

Mijn eerste ervaring met de essentiële olie roller.

Ja ik hoor je denken, essentiële oliën werkt dat nou echt? 
Ook ik was hier echt sceptisch in. Ik ben wel bekend met aroma therapie,  want ik ben 8 jaar lang schoonheidsspecialiste geweest, maar of een roller nou echt een verschil ging maken, dat betwijfelde ik. 

Van Oils4Happiness kreeg ik een leuk bericht via Instagram, of ik het leuk zou vinden om twee rollers te ontvangen en dit te gaan proberen,  zodat ik mijn ervaringen kon delen.
Dat vond ik wel een goed plan en twee dagen later lag daar op de mat een mooi pakketje met twee rollers erin.  De "Sleep" en de "Calm" variant. 

Ik had verteld dat mijn jongste dochter erg slecht slaapt. Ze is nu 2,5 en ze heeft bijna nog geen nacht door geslapen, vandaar de "Sleep" roller voor haar en voor mij de "Calm" roller. Als mama van 2 kinderen is het sowieso erg druk in huis en nu helemaal, doordat ik nu vanuit huis moet werken in verband met het coronavirus. Deze twee dingen kan ik niet altijd heel goed combineren en loopt de stress hier regelmatig hoog op (lees: er worden hier nog net geen computers door het huis heen gegooid).

Sleep
We hebben de rollers nu 1,5 week in huis en ik gebruik de "Sleep" elke avond voor mijn jongste dochter. Zij is er nu ook al zo aan gewend dat ze voor het slapen al bij voorbaat zegt:. "Mamaaaa even die lekkere ruik doen op Noé. Ze gaat er dan helemaal voor liggen en wijst zelf even aan waar het allemaal moet. 
Daarna doen we een verhaaltje en gaat ze heerlijk slapen. 
Het doorslapen heeft ze alleen nog steeds niet helemaal onder de knie. Ik had ook geen wonderen verwacht hoor, maar het inslapen dat gaat zeker een stuk makkelijker en sneller door de roller. 
Als ze midden in de nacht wakker wordt en dan met haar grote beer bij mij in bed komt liggen, draait ze zich om en weg is ze weer. Dan slaapt ze door tot de volgende ochtend.

Calm

ik gebruik dus de "Calm" roller. Eerst gebruikte ik de roller alleen 's avonds nadat de meiden op bed lagen en ik kon neerploffen op de bank.  Even die heerlijke roller op mijn polsen en achter mijn oren. HEERLIJK!
Door die geur ontspande ik al helemaal en al snel merkte ik aan mijzelf dat ik veel rustiger werd en bepaalde dingen makkelijker kon loslaten. 
Nu gebruik ik de roller ook overdag en eigenlijk wanneer ik maar wil in een stressvolle situatie, want de laatste dagen loop ik echt over van alle stress.
Ik merkte dat ik niet alle ballen meer even hoog kon houden. Werk, huishouden, de kinderen en Instagram (mijn god wat zit daar een tijd en werk in). Ik kreeg ineens alles tegelijkertijd. Een fotografie cursus vanuit Mamaplaatsacademy, een Hormooncursus van Miss Nutrition en ik moest nog een blog gaan schrijven over mijn ervaring met de rollers. 
Dan nog niet te spreken over mijn werk, waar voor mij ook de frustraties heel hoog opliepen en ik bepaalde dingen daar erg onrechtvaardig vond tegen over mij en mijn collega uit mijn team. Ik kon het allemaal even niet meer aan. 
Had wat meer afstand genomen van Instagram en afgelopen weekend waren de meiden even bij mijn schoonmoeder logeren, zodat ik even wat rust had en even een ME-TIME momentje kon nemen (ik ging dus het hele huis van boven tot onder schoonmaken).
Maar al die dagen heb ik dus gebruik gemaakt van die heerlijke "Calm" roller en die werkte perfect.
Alleen van de geur zelf al wordt je rustig. 
Ik ben FAN!
En wie weet staat hier binnenkort wel een diffuser zodat wij als gezin kunnen genieten van de heerlijke oliën.

             Liefs,

                    Cherrys

Reactie plaatsen

Reacties

Melanie
4 jaar geleden

Wat leuk om te lezen dit over jouw ervaring met de olie rollers. Ben benieuwd naar de andere blogs die gaan komen.