Even tijd voor jezelf??!!

Gepubliceerd op 29 september 2020 om 17:16

Even tijd voor jezelf!?

Tijd voor jezelf? Wat is dat? Ik sta altijd in de startblokken voor het gezin, voor mijn werk, voor het huishouden, voor het schoonmaken. Tijd voor mijzelf? Ik weet niet meer wat dat is!?

Tijd voor jezelf? Wat is dat? Ik sta altijd in de startblokken voor het gezin, voor mijn werk, voor het huishouden, voor het schoonmaken. Tijd voor mijzelf? Ik weet niet meer wat dat is!?


Ik hoor jullie denken, maar dan plan je toch gewoon wat in?

Ga een avondje weg met vriendinnen? Ga iets leuks doen voor jezelf? Zo makkelijk gedacht, maar om het daadwerkelijk in te plannen is in praktijk wat lastiger, helemaal nu door die stomme COVID-19!


Ik merk aan mijzelf dat ik sneller geïrriteerd ben, kan moeilijker tot 10 tellen en ik ben echt helemaal klaar met thuis zitten. 

Ik werk vanuit huis sinds de COVID-19 en ben daardoor dus 24 uur per dag 7 dagen in de week thuis!

Even iets spontaan doen of ergens spontaan heen gaan kan niet, want je moet nu alles van tevoren plannen. Gezellig met de hele familie weg, dat kan niet, want ja die COVID-19.

De regels waren wel wat soepeler geworden, maar toch ben ik en blijf ik voorzichtig, want ik heb een moeder die een groter risico geval is.

Laatst kwam er een vraag voorbij op Instagram, daar stond, wat is jouw favoriete plek waar je echt kan ontspannen? Nou ik moest echt heel heel heel diep nadenken.

Ik dacht waar wordt ik rustig van? Wat vind ik een fijne plek?

Eerlijk gezegd weet ik dat niet meer?

Thuis kan ik niet ontspannen, er is altijd wel weer wat te doen. En als je dan even rustig zit om iets te lezen of gewoon om even te zitten, dan heb je de meiden die weer van alles aan je vragen.

Mag ik wat eten, ik heb dorst, mama moet je kijken, mag ik een snoepje? En voor je het weet hoor je boven een piepje dat de wasmachine klaar is. Je loopt naar boven ziet de kamers van de meiden en denkt pffffff die moeten ook opgeruimd worden. Je loopt verder en ooooooo die was, die moeten we ook nog gaan opvouwen.

 

Na lang en heel diep nadenken, kwam ik tot de conclusie, het STRAND, dat is een plek wat ik fijn vind, waar ik blij van word, waar ik al heel lang niet meer ben geweest.

Een plek van ontspanning, het heerlijke zand, de geur, de zee, ontspanning!

Waarom ga je dan niet? Te ver rijden? Een vriend die niet van het stand houd? Teveel mensen? Als alles straks met die stomme COVID-19 zo goed als voorbij is, ga ik toch proberen om vaker naar het strand te gaan, vaker iets te doen waar ik blij van wordt, vaker een ME-time momentje in te gaan voeren en vaker iets leuks te gaan doen met vriendinnen!

 

Daar wordt iedereen beter en vrolijker van.

Liefs 

Cherrys Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.