Mama reis van 2021

Gepubliceerd op 31 december 2020 om 13:32

Gaan jullie met mij mee op een reis? Een reis om mijzelf weer terug te vinden.

22 December 2020
Een paar dagen voor kerst en ik voel mij slecht, niet mooi, te dik, niet lekker in mijn vel en ik ben echt op mijn zwaarst. Volgens mij ben ik nog nooit (op mijn zwangerschappen na dan he) zo zwaar geweest.
Ik merk het aan alles. Pas kleding niet meer, heb een opgezette buik, mijn huid is super slecht en ik smacht naar zoetigheid en lekkers. Dat heb ik altijd als ik niet lekker in mijn vel zit, dan ga ik juist opzoek naar eten, slecht eten en vooral snoepen.

 

Hormonen
Mijn hormonen zijn ook altijd een ding geweest, altijd aan het schommelen en nooit zijn ze eens stabiel.
Ik heb PCOS en dat helpt ook zeer zeker niet mee om alles in balans brengen en te behouden.
PCOS is een hormonale afwijking waarbij de eisprong (ovulatie) vaak uitblijft. Zonder eisprong kun je dus niet zwanger worden. Bij PCOS zijn de eicellen niet in staat te rijpen en blijven in de eierstokken achter en vormen met vocht gevulde blaasjes.
PCOS is helaas niet te genezen en zal je dus altijd blijven houden. Met bepaalde medicatie of juiste voeding kun je het onder controle krijgen, maar het is en blijft altijd een strijd.
Het is meer dan alleen de problemen met de eierstokken. PCOS is een hormonale aandoening die van invloed is op vrijwel elk gebied van het lichaam en het leven.
Je kunt dus makkelijk aankomen, er kunnen stemmingswisselingen ontstaan en soms kan er een depressie ontstaan.
Door dit alles ontstaat er dus een enorme frustratie en vooral over het afvallen.

En dat laatste wil ik dus nu echt eens gaan aanpakken.

Weg met de kilo’s
Het jaar 2020 heeft helaas niet echt heel veel goeds voortgebracht.
Wat begon als een mooi fijn nieuw jaar, veranderde in Februari al snel naar iets wat wij allemaal niet aan hadden zien komen.
Veel thuis moeten blijven, niet vaak weg kunnen gaan, veel thuiswerken en veel minder bewegen.
Al die dingen bij elkaar zijn geen juiste combi om kilo’s kwijt te kunnen raken. Nee bij mij zijn ze er echt aan gevlogen hoor.
Ik heb mijzelf voorgenomen, hoe cliché het ook klinkt, dat 2021 het jaar gaat worden om mijzelf weer terug te gaan vinden. Weer beter in mijn vel te gaan zitten en meer aandacht aan mijzelf ga geven.
Helaas kan ik dit echt niet alleen, zo erg veel discipline heb ik nou ook weer niet als het op afvallen en eten aankomt, maar daarvoor heb ik ook mijn lieve vriend. Ook hij wilt graag beter gaan eten en wat kilo’s kwijt raken.  Samen is het makkelijker vol te houden dan in je eentje.
En ook deze blog zal toch een soort van steuntje in de rug voor mij zijn. En zo hou ik iedereen op de hoogte van de vorderingen en het afvallen.

Selfcare
Ook selfcare hoort bij het afvallen en deze reis die ik ga volgen in het nieuwe jaar.
Mijzelf meer waarderen, meer van mijzelf gaan houden en mijn lichaam meer zien als iets moois!
Ik zal moeten accepteren dat mijn lichaam nooit meer zal worden hoe het was voordat ik mijn mooie meiden op deze wereld had gezet.
Ook ben ik van plan om een soort van hormoon therapie te gaan doen en uit te vogelen hoe ik mijn hormonen het beste in balans kan houden en wat ik nou echt te kort kom aan vitamines.

Nieuw jaar nieuwe kansen nieuwe ik.

Wil je graag weten hoe het allemaal gaat aflopen, of ik mijn doelen ga behalen en of de kilo’s eraf zullen gaan vliegen (hahahahahaha i wish).
Volg mij dan hier en op mijn instagram pagina.


Fijn nieuw jaar voor iedereen!

                                   Heel veel liefs en knuffels,

             Cherrys

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb